Chem-wik - Desoldeerlint

€ 1,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1804
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€1,99Aantal 2-9€1,94Aantal 10 en meer€1,87

Chem-wik grijs desoldeerlint 0.8 mm

Chem-wik grijs desoldeerlint 0.8 mm is wat je nodig hebt wanneer je een printplaat onderdeel, zoals een SMD, vrij van soldeer wilt maken zodat je deze kunt vervangen. Desoldeerlint is voor deze taak het meest geschikt, omdat je hiermee beter de temperatuur kunt controleren en meer zorgvuldig te werk kunt gaan dan wanneer je een pomp of pistool gebruikt voor het verwijderen van oude soldeertin. Deze eigenschappen zijn belangrijk bij het solderen van printplaten, omdat de plaat zelf, en de onderdelen die hierop gemonteerd worden, gevoelig zijn voor hoge temperaturen. De juiste breedte van het lint is tevens een belangrijke keuze. Dit product van Chem-wik met een breedte van 0.8 mm is bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor het desolderen van een SMD en/of microcircuit.

Kleine soldeereilandjes

Een soldeereiland is het gebied op een printplaat waarop soldeertin is aangebracht om een verbinding met een van de componenten tot stand te brengen. Vanzelfsprekend mogen de verbindingen niet met elkaar in aanraking komen. Als dit gebeurt zal er namelijk geen sprake zijn van een correcte werking. Op kleine printplaten en componenten zitten dan ook kleine soldeereilandjes. Als je deze wilt verwijderen is een dun soldeerlint vereist. Deze Chem-wik grijs desoldeerlint 0.8 mm is een keuze die we dan kunnen aanbevelen. Met een breedte van acht tienden van een millimeter valt het product in de categorie grijs. Chem-wik heeft voor hun desoldeerlinten een speciale categorisering met kleurencodes bedacht waaraan de gebruiker kan zien voor welke toepassing deze het beste gebruikt kunnen worden. De categorie grijs is de dunste variant die verkrijgbaar is en is speciaal gemaakt om soldeereilandjes van SMD’s en andere minuscule componenten op een printplaat te verwijderen.

Puur zuurstofvrij koper

Chem-wik grijs desoldeerlint 0.8 mm verzekert je van een snelle absorptie van soldeer door het gebruik van puur en zuurstofvrij koper. De ultradunne koperdraadjes zijn in elkaar gevlochten en tot een lint gemaakt. Tijdens het gebruik houd je het lint op het soldeereiland dat je wilt verwijderen en door een hete soldeerbout hier bovenop te leggen wordt het tin vloeibaar en opgenomen tussen de koperdraadjes. Op iedere dunne koperdraad is nog een laag flux aangebracht die zorgt voor een grondige verwijdering en het oppervlak meteen optimaal gereed maakt voor het aanbrengen van een nieuwe soldeerverbinding. De puurheid en zuurstofvrijheid van het product blijft behouden door de verpakking waarin deze geleverd wordt.

Specificaties
Meer over Chem-wik - Desoldeerlint (Productcode: 11806523437.6703)
 Desoldeerlint
 Merk
Chem-wik
 Breedte
0.8 mm
 Lengte
1.5 m
 Kleur
Grijs