Chem-wik - Desoldeerlint

€ 45,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 307
2-3 wd

Chem-wik geel desoldeerlint 1.5 mm

Verbindingen op een printplaat kunnen worden gemaakt door te solderen. Hiervoor maak je gebruik van soldeertin en een soldeerbout. Het kan voorkomen dat een verbinding hersteld moet worden of dat je een nieuwe verbinding wilt maken. De oude soldeertin moet dan worden verwijderd. Er zijn 3 mogelijkheden om dit te doen. Je kunt gebruikmaken van een desoldeerpomp in combinatie met een bout. In dat geval maak je met de soldeerbout de soldeertin vloeibaar en zuig je met de pomp het overtollige materiaal op. De tweede mogelijkheid is gebruikmaken van een desoldeerpistool. Als je daar gebruik van maakt dan hoef je geen bout te gebruiken. Een desoldeerpistool kan de verbinding verhitten en de tin opzuigen. De derde en meest voordelige optie is gebruik maken van lint zoals Chem-wik geel desoldeerlint 1.5 mm. Dit is materiaal dat is gemaakt van koper waarmee je eenvoudig in combinatie met een soldeerbout tin kunt verwijderen.

Kenmerken

Chem-wik geel desoldeerlint wordt verkocht op een rol van 30 meter. De breedte is 1.5 millimeter en dit product is volledig vervaardigd uit zuiver koper. Flinterdunne draden van puur koper zijn in elkaar gewoven tot een fijnmazig smal materiaal. Koper wordt gebruikt omdat dit metaal bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Dat maakt het mogelijk om de soldeertin te verhitten en op te laten nemen door het desoldeerlint zonder dat dit ook smelt. Het smeltpunt van tin ligt honderden graden lager dan het smeltpunt van koper dat op 1083 graden Celsius ligt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken bij het gebruiken van een soldeerbout of een soldeerpistool over de temperatuur die het materiaal aan kan. Met geel desoldeerlint van Chem-wik kun je eenvoudig een verbinding ongedaan maken. Hiervoor heb je alleen een soldeerbout en het lint nodig.

Desolderen van verbindingen

Zorg er eerst voor dat het materiaal waar je mee werkt schoon is. Plaats vervolgens het Chem-wik geel desoldeerlint 1.5 mm over de verbinding en zorg dat alles goed bedekt is. Dit zorgt ervoor dat je al het spul die je wilt verwijderen ook in één keer kan worden opgezogen door het lint. Sluit het soldeerapparaat aan en laat de punt heet worden totdat deze de juiste temperatuur heeft bereikt. Vervolgens druk je de soldeerbout tegen het koper. De soldeertin wordt vloeibaar en smelt vast aan de door elkaar gewoven koperen draden. Zodra je het geheel optilt stolt het en is de verbinding schoon. Knip het stuk lint af dat je hebt gebruikt en gooi dit weg, je kunt het lint en de tin niet hergebruiken. Als er nog tin is achtergebleven dan herhaal je eenvoudig deze stappen.

Specificaties
Meer over Chem-wik - Desoldeerlint (Productcode: 11806570358.6703)
 Desoldeerlint
 Merk
Chem-wik
 Breedte
1.5 mm
 Lengte
30 m
 Kleur
Geel