Chem-wik - Desoldeerlint

€ 2,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 23
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€2,99Aantal 2-9€2,92Aantal 10 en meer€2,81

Chem-wik geel desoldeerlint 1.27 mm

Heb je per ongeluk een verkeerd onderdeel gesoldeerd, of wil je gesoldeerde componenten loshalen? Dan kun je dit soldeersel loshalen met een desoldeerlint. Het is makkelijk te gebruiken en ook nog eens goedkoper dan een pomp. Daarnaast kom je met een lint op plekken waar je met een desoldeerpomp niet bij komt. Je kunt deze natuurlijk ook gebruiken om gemorst soldeersel op te ruimen. Hwt Chem-wik geel desoldeerlint 1.27 mm is maar liefst anderhalve meter lang, waardoor je er honderden gesoldeerde punten mee kunt loshalen. De breedte is 1.27 mm. Het lint is van puur koper, wat zorgt voor een betere warmtegeleiding, vooral bij lage temperaturen. Doordat het snel warmte doorgeeft hoef je minder lang de soldeerbout tegen het soldeersel te houden, waardoor de kans op het beschadigen van de printplaat veel kleiner wordt. Omdat het lint extra dun is, in combinatie met de snelle geleiding van het koper, werkt deze veel sneller dan desoldeerlinten van andere materialen.

Hoe werkt een desoldeerlint?

Je kunt met een desoldeerlint desolderen door een opgewarmde soldeerbout tegen het koperen draad aan te houden, terwijl je deze tegen het soldeersel houdt welke je los wilt halen. Door het koperen draad ook te verhitten, neemt deze beter materiaal op. Het koperen draad geeft de warmte van de soldeerbout door, waardoor het soldeersel smelt en zich vervolgens aan het lint hecht. Haal het koperen draad weg zodra het is gesmolten, omdat de warmte anders de printplaat kan beschadigen. Ook kan het schuren van het koper tegen de printplaat kleine beschadigingen veroorzaken. Als je resten niet weg krijgt, kun je het koperen lint ook insmeren met flux, zodat het beter materiaal opneemt. Als er dampen vrij komen door het verhitten van de flux, niet inademen.

Veiligheid

Net zoals bij solderen kunnen er bij het gebruik van de Chem-wik geel desoldeerlint 1.27 mm dampen vrijkomen, daarom is het belangrijk om alleen te solderen in een goed geventileerde ruimte. Daarnaast werk je net als bij solderen met een warme bout, en zul je dus dezelfde maatregelen moeten treffen. Ga veilig met de bout om door deze altijd in de houder van het soldeerstation te plaatsen wanneer je deze niet gebruikt. Omdat soldeertin altijd weg kan springen als je deze verhit, is oogbescherming een aanrader. Ook is het verstandig om de soldeerbout uit te zetten wanneer je even wegloopt. Ook bij desolderen is het belangrijk om achteraf je handen te wassen.

Specificaties
Meer over Chem-wik - Desoldeerlint (Productcode: 11859061551.6703)
 Desoldeerlint
 Merk
Chem-wik
 Breedte
1.27 mm
 Lengte
1.5 m
 Kleur
Geel