Chem-wik - Desoldeerlint

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

30 meter Chem-wik blauw desoldeerlint 2.54 mm

Desolderen met behulp van desoldeerlint is een eenvoudige klus die snel geklaard kan worden. Als je beschikt over het juiste gereedschap zoals een soldeerbout of een soldeerpistool dat snel op temperatuur kan worden gebracht dan is het lint van Chem-wik zeker een aanrader. Dit lint is gemaakt van puur koper dat bestaat uit zeer fijne draden die aan elkaar gevlochten zijn. De breedte van het lint is 2,54 millimeter waardoor je zeer nauwkeurig te werk kunt gaan. Desolderen met lint is een zeer eenvoudige en betaalbare mogelijkheid om verbindingen ongedaan te maken. Je kunt ook gebruikmaken van een desoldeerpistool of een desoldeerpomp. In beide gevallen wordt de tin dan verhit zodat je deze kunt opzuigen. Het nadeel hiervan is dat je voor deze klus apart gereedschap nodig hebt. Met 30 meter Chem-wik blauw desoldeerlint 2.54 mm hoef je alleen nog maar gebruik te maken van een soldeerapparaat om de verbinding los te kunnen halen.

Gebruikmaken van desoldeerlint

Desoldeerlint van Chem-wik gebruik je in combinatie met een soldeerpistool of een soldeerbout. Het is belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat de verbinding die je wilt ontkoppelen volledig bedekt is met het koperen lint. Het apparaat waarmee je normaal verbindingen soldeert moet op temperatuur worden gebracht om vervolgens tegen het geheel aan gedrukt te worden. De tin zal vloeibaar worden en in het lint vast zuigen. Als je het soldeerapparaat van het geheel afhaalt dan zal je zien dat de tin zeer snel stolt. Het stuk soldeerlint dat je gebruikt hebt kun je vervolgens afknippen en weggooien. Dit kan niet worden hergebruikt net zoals de soldeertin die je verwijderd hebt. Als er nog tin op de plek van de oude verbinding zit dan herhaal je deze stappen op dezelfde manier totdat alle onderdelen schoon zijn.

Handig om te weten

Desoldeerlint van Chem-wik is vanwege de samenstelling en het koper in het product zeer snel op temperatuur. Als de soldeermachine die je gebruikt heet genoeg is dan kun je snel te werk gaan. Hierdoor voorkom je dat onderdelen zoals bijvoorbeeld een printplaat oververhit raken. Net als bij solderen is het noodzakelijk dat je ook voor desolderen veilig te werk gaat. Maak altijd gebruik van betrouwbare apparatuur en zorg voor genoeg ruimte om te kunnen werken. Laat het apparaat dat je gebruikt om te solderen of te desolderen goed afkoelen na gebruik voordat je deze opbergt. Ook als je het apparaat wilt repareren of de soldeerpunt wilt vervangen dan moet het apparaat afgekoeld zijn en niet aangesloten. Gebruik je dit lint, gooi dan de delen die je hebt gebruik weg nadat je deze hebt afgeknipt.

Specificaties
Meer over Chem-wik - Desoldeerlint (Productcode: 11859249235.6703)
 Desoldeerlint
 Merk
Chem-wik
 Breedte
2.54 mm
 Lengte
30 m
 Kleur
Blauw