Chem-wik - Desoldeerlint

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

30 meter Chem-wik groen desoldeerlint 1.9 mm

Desoldeerlint heb je nodig om een oppervlakte vrij van soldeertin te maken als je een las wilt repareren of wanneer je niet tevreden bent over het eindresultaat en opnieuw wilt beginnen. Een groot voordeel van zachtsolderen is dat je het tin dat je aanbrengt met een soldeerbout vrij gemakkelijk ook weer kunt verwijderen. Dit is onder andere te realiseren met behulp van deze 30 meter Chem-wik groen desoldeerlint 1.9 mm. Het lint, bestaande uit gevlochten koperdraadjes, absorbeert het soldeertin wanneer deze vloeibaar wordt door verhitting met een soldeerbout. Dit product is 30 meter van het materiaal in een handige verpakking waarin je de koperdraad voor lange tijd veilig kunt bewaren omdat deze bescherming biedt tegen vocht en zuurstof.

Groen 1.9 mm

Met een breedte van 1.9 mm valt het in de categorie groen van de door Chem-wik aangehouden kleurencode. Aan de kleur kan je afleiden voor welke taken het product het meest geschikt is. Groen is ideaal voor het desolderen van medium formaat blokken. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitsdraden waarvan de uiteinden aan elkaar zijn gesoldeerd. Ook grotere printplaten waarbij de soldeereilandjes niet te dicht op elkaar zitten kunnen prima soldeervrij worden gemaakt met het lint van 1.9 mm breed. De breedte is een veilige keuze als je van tevoren niet goed weet welke oppervlaktes je vrij van soldeer moet maken. Het lint is namelijk geschikt voor de meeste taken met uitzondering van het meest specialistische werk, zoals het solderen van SMD’s en zeer kleine printplaten.

Gebruik

Het is zeer eenvoudig om 30 meter Chem-wik groen desoldeerlint 1.9 mm te gebruiken voor het verwijderen van een soldeerlas. Een voordeel van een verbinding maken met soldeertin is dat je het materiaal altijd opnieuw kunt verwarmen en daarmee weer vloeibaar kunt maken. Met een desoldeerlint kan je vervolgens de vloeibare tin absorberen, waardoor je weer een schoon oppervlakte hebt om op te werken. Gebruik op de aanbevolen manier verloopt als volgt: verwarm de soldeerbout tot een temperatuur boven het smeltpunt van het soldeertin, pak vervolgens het lint in je ene hand en de bout in de andere hand, leg het lint op het tin dat je wilt verwijderen en houd hier de soldeerbout bovenop. De koperdraad transfereert de warmte naar het tin, waardoor deze weer vloeibaar wordt. Op het moment dat dit gebeurt wordt het materiaal in de gevlochten koperdraadjes geabsorbeerd.

Specificaties
Meer over Chem-wik - Desoldeerlint (Productcode: 11859255938.6703)
 Desoldeerlint
 Merk
Chem-wik
 Breedte
1.9 mm
 Lengte
30 m
 Kleur
Groen