Kontakt Chemie - FLUX SK10 - Soldeer flux

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Kontakt Chemie FLUX SK10

Soldeerflux zorgt ervoor dat metaal niet kan oxideren, zodat het soldeersel beter aan het oppervlakte hecht. Daarnaast zorgt het voor een betere warmtegeleiding waardoor het solderen sneller gaat. Verder zorgt het er ook voor dat een printplaat beter is beschermd. Het wordt door zowel beginners als gevorderden gebruikt, omdat solderen er veel makkelijker mee gaat. Bij sommige soorten soldeersel zit er in het midden van de draad soldeerflux verwerkt, die vrijkomt wanneer je het verwarmt en aanbrengt. Loodgieters gebruiken het ook, maar dit is een andere soort dan je gebruikt voor elektronica.

Specificaties en aanvullende informatie

Deze Kontakt Chemie FLUX SK10 zit in een bus van 200 ML en is licht ontvlambaar. De bus mag je nooit verhitten omdat deze dan open kan barsten. Je kunt er niet alleen printplaten mee solderen, maar ook kabels en andere elektronische verbindingen. Er zijn verschillende soorten, waarbij het materiaal soms in een bus of een bakje zit. De uitvoering in bakjes moet je vaak verwarmen met een soldeerbout om los te krijgen. Deze spuitbus heeft als voordeel dat je de soldeerflux makkelijker op de gewenste plek kunt aanbrengen. Doordat soldeersel een hogere smelttemperatuur heeft dan de flux, weet je dat het soldeersel bijna gaat smelten wanneer je de flux wel al ziet smelten. Wanneer de soldeerflux per ongeluk “aanbrandt”, kun je deze proberen schoon te maken met reinigingsalcohol. Let er wel op dat de elektronica die je schoonmaakt tegen alcohol bestand is.

Ventilatie en veiligheid

Wanneer je de Kontakt Chemie FLUX SK10 met een soldeerbout verhit, kan er een sterke geur en wat rook vrijkomen. Daarom is het belangrijk altijd te werken binnen een goed geventileerde ruimte. Nog beter is om onder een speciaal afzuigsysteem te werken. Omdat je geen soldeersel in je oog wilt hebben en ook de rook kan irriteren, is het verstandig altijd een veiligheidsbril te dragen tijdens het solderen. Het is niet alleen te gebruiken bij solderen van nieuwe printplaten, maar ook bij reparatie en onderhoud. Flux is een verzamelnaam van verschillende stoffen, waardoor er grote verschillen tussen kan zitten. Lees daarom de productbeschrijving om erachter te komen waar het type geschikt voor is.

Specificaties
Meer over Kontakt Chemie - FLUX SK10 - Soldeer flux (Productcode: 4804596449.6703)
 Soldeer flux
 Merk
Kontakt Chemie
 Inhoud
200 ml