Perel - Soldeertin

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

500 gram Perel loodvrij soldeertin 1 mm

Het materiaal is loodvrij, dit is belangrijk omdat lood giftig is. Veel soldeertin bevat lood, als je eerst aan het lood zit en vervolgens aan je mond kan loodvergiftiging optreden. Ook als je tussen het solderen door voedsel aanraakt, kun je via dit voedsel lood binnen krijgen. Daarnaast is loodvrije tin beter voor het milieu, omdat lood vaak tijdens het verwerken van afval in het grondwater terecht komt. Ook heb je hiermee iets minder last van rondvliegende spetters. Deze 500 gram Perel loodvrij soldeertin 1 mm bestaat voor 99,3% uit tin en voor 0,7% uit koper. Een rol bevat 500 gram soldeersel en heeft een diameter van 0,1 cm. Tin is ideaal om metalen te verbinden, omdat het een laag smeltpunt heeft.

Veiligheid

Het is geschikt voor kleine elektronica en verbindingen, zoals printplaten en kabels. Doordat de diameter van dit soldeermateriaal slechts 1 mm is, is heel precies werk mogelijk. Om grotere voorwerpen aan elkaar te solderen heb je een soldeersel met een grotere diameter nodig. Gebruik altijd een soldeerbouthouder, omdat je anders makkelijk brandwonden kunt oplopen door tegen de hete soldeerbout aan te stoten. Ook wanneer de soldeerbout aan het opwarmen is, laat je deze het beste in de houder zitten. Bescherm altijd je ogen, omdat het tijdens het verhitten van de 500 gram Perel loodvrij soldeertin 1 mm soldeerspetters rond kunnen vliegen. Ten slotte is de ventilatie heel belangrijk, omdat er soms rook vrijkomt tijdens het solderen.

Extra soldeer tips

Met goed soldeergereedschap maak je het solderen een stuk makkelijker. Zo kun je kleine krokodillenklemmen gebruiken om 2 draden vast te houden terwijl je deze aan elkaar soldeert, waardoor je je handen vrij hebt om de soldeerbout en het Perel loodvrij soldeertin vast te houden. Reinig na elke soldeersessie de soldeerpunt van de soldeerbout, zodat je schone verbindingen kunt maken. Wanneer er resten op de punt achterblijven, gaan deze oxideren, waardoor de bout minder goed zijn warmte aan het tin door kan geven. Je kunt deze tinresten weghalen door de soldeerbout aan een spons af te vegen. Maak de spons wel voor gebruik vochtig.

Specificaties
Meer over Perel - Soldeertin (Productcode: 11697693529.6703)
 Soldeertin
 Merk
Perel
 Samenstelling
99.3% tin - 0.7% koper
 Diameter
1 mm
 Inhoud
500 Gram