Perel - Soldeertin

€ 14,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 15
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€14,99Aantal 2-9€14,62Aantal 10 en meer€14,09

Perel loodvrij soldeertin 0.6 mm

Indien je zeer fijn soldeerwerk moet verrichten, dan is Perel loodvrij soldeertin 0.6 mm met een bout van goede kwaliteit wat je nodig hebt om een mooi eindresultaat te bereiken. Een belangrijke eigenschap van dit product is de diameter die slechts 6 tienden van een millimeter bedraagt. Door de geringe dikte van de draad kan je het tin zeer nauwkeurig in kleine hoeveelheden aanbrengen op de plek waar je een verbinding wilt realiseren. Ook goed om te weten is dat in het soldeer geen lood is verwerkt. De afwezigheid van het giftige metaal is natuurlijk een goede zaak, maar zorgt wel voor een smeltpunt dat op een hogere temperatuur ligt. 100 gram van het materiaal zit op een spoel gewikkeld waar je steeds een stuk van af kunt knippen wanneer je iets wilt gaan solderen.

0.6 mm diameter

De diameter van Perel loodvrij soldeertin 0.6 mm is bijna de helft minder dan de maat van 1mm die voor de meeste producten als standaard wordt aangehouden. De geringe dikte zorgt ervoor dat het product uitermate geschikt is voor fijn soldeerwerk waarbij tin met de grootste mate van precisie aangebracht moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het werken op printplaten van moderne elektronische apparaten. Deze worden steeds kleiner gemaakt, waardoor de lasverbindingen op de plaat ook van minimaal formaat zijn. Tijdens het solderen moet daarom steeds een kleine gecontroleerde hoeveelheid soldeertin aangebracht worden. Een draad met een zo dun mogelijke breedte in millimeters stelt je hiertoe in staat. Je gebruikt deze in combinatie met een bout die voorzien is van een kleine punt. Daarmee smelt je steeds een kleine hoeveelheid van het materiaal. Een zeer nauwkeurige, maar nog altijd stevige, las is hiervan het resultaat.

Loodvrij solderen

De 100 gram Perel loodvrij soldeertin 0.6 mm, die om de spoel zit gewikkeld, is samengesteld uit 99,3 procent tin en 0,7 procent koper. Het is de standaard samenstelling van tin om te solderen waarin geen lood verwerkt zit. In de kern van de draad is een zeer kleine hoeveelheid hars toegevoegd die het uitvloeien en hechten van het materiaal makkelijker maakt. Het smeltpunt van loodvrij soldeertin ligt ongeveer op 230 graden Celsius. Dit is een stuk hoger dan de loodvrije variant. Door de giftige eigenschappen van lood wordt het gebruik hiervan echter al lange tijd afgeraden. Indien je een oude soldeerverbinding met je bout wilt repareren of vervangen, dan moet je deze eerst goed schoonmaken. Zeker als voor de oude verbinding loodhoudende soldeer is gebruikt. De twee varianten met verschillende smeltpunten mixen namelijk niet goed met elkaar. Voor het verwijderen van soldeer zijn in onze webshop diverse desoldeerproducten te koop.

Specificaties
Meer over Perel - Soldeertin (Productcode: 11697720341.6703)
 Soldeertin
 Merk
Perel
 Diameter
0.6 mm
 Inhoud
100 Milliliter