Soldeertin

€ 41,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 129
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

Universeel soldeertin 0.8 mm

Bij universeel soldeertin 0.8 mm wordt er gebruikgemaakt van hars als vloeimiddel. Het bestaat voor 40 procent uit lood en voor 60 procent uit koper. Deze combinatie zorgt ervoor dat je al met relatief lage temperaturen kunt solderen. Koop je dit product op rol, dan ontvang je een rol van maar liefst 500 gram van dit bewerkbare materiaal. Het smeltpunt van universeel soldeertin 0.8 mm ligt dan ook rond de 185 graden Celsius. Materiaal dat niet is voorzien van lood heeft ter vergelijking een smeltpunt dat 40 graden Celsius hoger ligt. Dit houdt in dat je al kunt solderen op relatief lage temperaturen. De harskern zorgt voor het goed uitvloeien van het product. Tijdens het solderen kun je dan precies sturen waar je de verbinding gemaakt wilt hebben. De draad die op deze rol zit heeft een diameter van 0,8 millimeter.

Loodhoudend

Gebruikmaken van loodhoudend tin is sinds 2006 aan banden gelegd in Europerse regels. Dit is gedaan om het gebruik van schadelijke stoffen in te perken. Daarom is het ook niet altijd toegestaan om gebruik te maken van tin dat lood bevat. Wil je een verbinding herstellen die gemaakt is met materiaal dat geen lood bevat, dan kan je geen gebruikmaken van loodhoudend soldeertin. Deze materialen kunnen niet worden samengevoegd. Je kunt een samenstelling met lood herkennen aan het doffe uiterlijk, zonder heeft een glanzend oppervlak.

Solderen

Soldeertin kan gebruikt worden in combinatie met een soldeerapparaat. Dit is een soldeerbout of een soldeerpistool waarmee hoge temperaturen gehaald kunnen worden. Bij een temperatuur van 185 graden Celsius smelt het en kan er gesoldeerd worden. De harskern in dit product zorgt ervoor dat het metaal op de juiste manier uitvloeit. Zorg ervoor dat het oppervlak op de printplaat goed gereinigd is. Door gebruik te maken van soldeer flux kun je de te maken verbinding markeren. Hiermee zorg je ook dat er geen materiaal op plekken belandt waar het niet nodig is. De soldeertin houdt je tegen de metalen die je wilt verbinden en vervolgens duw je de soldeermachine tegen het geheel. Zodra de tin vloeibaar is kun je het gereedschap van het materiaal afhalen. Het stolt snel en zorgt voor een stevige en betrouwbare verbinding. Let altijd op de veiligheid als je werkt met soldeerapparaten die hoge temperaturen kunnen bereiken.

Specificaties
Meer over Soldeertin (Productcode: 4804335032.6703)
 Soldeertin
 Samenstelling
60% tin - 40% lood
 Diameter
0.8 mm
 Inhoud
500 Gram