Perel - Soldeertin

€ 12,69 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 456
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€12,69Aantal 2-9€12,37Aantal 10 en meer€11,93

Perel soldeertin 0.6 mm

Om te kunnen solderen heb je een soldeerapparaat en soldeertin nodig. Verder kun je nog gebruikmaken van soldeer flux, reinigingsmiddel en bijvoorbeeld materialen om verbindingen ongedaan mee te maken. Dit laatste heet desolderen en kan met behulp van een desoldeerpomp of desoldeerlint. Soldeerapparaten die je kunt gebruiken zijn een soldeerbout of een soldeerpistool. Hiermee kunnen hoge temperaturen worden behaald die Perel soldeertin 0.6 mm eenvoudig doen smelten. Het product heeft een diameter van 0,6 gram en is voor een deel samengesteld uit lood. Perel soldeertin 0.6 mm koop je op een rol met een totaal gewicht van 100 gram.

Eigenschappen

60% van Perel is gemaakt van tin, een zeer bewerkbaar metaal dat makkelijk vloeibaar kan worden gemaakt tijdens het solderen. De overige 40% bestaat uit lood. Dit metaal heeft een smeltpunt dat nog een stuk lager ligt dan dat van tin. Er wordt ook gebruikgemaakt van een harskern. Dat zorgt ervoor dat het materiaal goed kan vloeien. Hiermee kan dan ook eenvoudig een verbinding worden gemaakt op de plek waar jij het wilt. De samenstelling zorgt ervoor dat deze goed gebruikt kan worden om ook met lagere temperaturen te solderen. Het smeltpunt van dit product ligt op 185 graden Celsius.

Voor- en nadelen

Sinds 2006 is het in Europese regels vastgelegd dat het gebruik van gevaarlijke stoffen verminderd moet worden. Voor consumenten is het dan ook niet meer toegestaan om gebruik te maken van loodhoudende producten. Verder is het zo dat loodhoudend materiaal alleen gebruikt kan worden voor het repareren van verbindingen die met loodhoudend materiaal zijn gemaakt. Wil je een verbinding herstellen die bestaat uit soldeertin zonder lood, dan moet je hier ook een soortgelijk product voor gebruiken. Je kunt gesoldeerde verbindingen die lood bevatten vaak herkennen aan de doffe uitstraling. Bevat het geen lood dan heeft het product vaak een glanzende uitstraling. Bij twijfel is het aan te raden om dit vooraf te controleren.

Specificaties
Meer over Perel - Soldeertin (Productcode: 4804348438.6703)
 Soldeertin
 Merk
Perel
 Samenstelling
60% tin - 40% lood
 Diameter
0.6 mm
 Inhoud
100 Gram