Soldeertin

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Soldeertin 1mm

Om te solderen heb je uiteraard soldeertin nodig. Deze laat je met de soldeerbout smelten en als vloeibare materie over het oppervlak uitlopen waar je een verbinding wilt maken. Wat betreft de beschikbare producten, kunnen we onderscheid maken in loodvrije en loodhoudende varianten. De soldeertin 1mm, die je via deze pagina kunt bestellen, heeft een samenstelling van 60% tin en 40% lood. Door de schadelijke eigenschappen van lood, wordt het gebruik hiervan in Europa al sinds 2006 afgeraden. Het probleem is echter dat beide producten niet goed door elkaar te gebruiken zijn. Wanneer voor een bepaald product eerder een verbinding gemaakt is met variant met lood, dan kan je deze niet repareren met het alternatief zonder het metaal. Voor reparaties van oude soldeerverbindingen mag het verouderde product daarom nog altijd gebruikt worden.

Handige cilinder

De soldeertin 1mm wordt geleverd in een handige cilinder die het solderen makkelijker en veiliger maakt. De inhoud van de verpakking is 17 gram. Bovenop de plastic cilinder zit een dop waar een punt van het materiaal uitsteekt. Voordat je begint met werken, trek je steeds een stuk draad door de opening van de dop. Gedurende het solderen kan je het doosje daardoor gewoon in je hand blijven houden. Het voordeel hiervan is dat je zeer gecontroleerd te werk kunt gaan, omdat je het soldeertin zeer dicht bij de hete bout kunt vasthouden. Je zal immers minder snel je vingers verbranden wanneer je een plastic cilinder vasthoudt. Mocht het overigens een keer voorkomen dat de draad in het doosje geduwd wordt, dan kan je de dop er simpelweg afschroeven en opnieuw een punt door de opening trekken.

Samenstelling

De samenstelling van de 17 gram soldeertin 1mm is 60% tin en 40% lood. Dit zorgt ervoor dat het smeltpunt van het materiaal rond de 182 graden ligt. Het lage smeltpunt van de soldeer maakt het extra makkelijk om mee te werken. Met iedere soldeerbout in het assortiment van onze webshop kan deze temperatuur bereikt worden. Deze stelling kan niet gemaakt worden voor soldeer dat loodvrij is en bijna volledig uit tin bestaat met een zeer kleine hoeveelheid koper. Het smeltpunt van deze producten ligt namelijk met 230 graden, bijna 50 graden hoger. Het grote verschil in smeltpunttemperatuur zorgt er tevens voor dat de twee varianten niet met elkaar gebruikt kunnen worden. Aan de kleur van een oude soldeerverbinding kan je zien of deze wel of geen lood bevat. Een doffe kleur geeft aan dat loodhoudend tin is gebruikt, een glimmende kleur betekent loodvrij.

Specificaties
Meer over Soldeertin (Productcode: 4804381953.6703)
 Soldeertin
 Samenstelling
60% tin - 40% lood
 Diameter
1 mm
 Inhoud
17 Gram
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links