Fixapart - Fiberpenvulling

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Fixapart Fiberpen vulling

Deze gebruik je om hardnekkige vlekken van verschillende materialen af te halen. Tijdens het solderen reinig je hiermee de oppervlaktes van de objecten die je aan elkaar gaat solderen, zodat vuil de verbinding niet kan verzwakken. Omdat de vulling slijt, zal je deze steeds verder moeten uitschuiven tot hij op is. Dit doe je door de ronddraaiknop op de achterkant van de pen aan te draaien. De Fixapart Fiberpen vulling is gemaakt van glasvezels, vandaar dat deze ook vaak glasvezelborstel wordt genoemd. Je gebruik hem om te polijsten, schuren, reinigen en ontroesten. Vaak wordt hij ook op andere materialen dan metaal gebruikt zoals hout, plastic, steen, beton en glas. Per materiaal kan het resultaat verschillen. Doordat je de fiberpen vulling kunt uitschuiven en smal is, kom je op moeilijk bereikbare plekken.

Voor hobbyisten en professionals

Tijdens het solderen kun je dit handige hulpmiddel gebruiken om resten van tin, lijm en flux weg te poetsen. De belangrijkste toepassing tijdens het solderen is het wegpoetsen van roest. Roest zorgt voor een slechte geleiding, waardoor het soldeersel slecht aanhecht. Per set krijg je 5 vullingen met een lengte van 4 centimeter en een diameter van 0,4 centimeter. Een pen wordt gebruikt zowel door hobbyisten die af en toe solderen als door professionals die dagelijks grote hoeveelheden solderen. Ben je pas sinds kort begonnen met solderen, dan merk je met een fiberpen dat de kwaliteit van je soldeerwerk meteen beter wordt. Je kunt hem gebruiken op metalen of direct op een printplaat. Let wel op dat je de printplaat zelf niet beschadigt. Sommige mensen gebruiken de borstel juist wel om de soldeerbescherming van een printplaat af te vegen of om bij de koperen draden in een printplaat te komen. De pen zelf is van kunststof gemaakt en ligt comfortabel in de hand.

De Fixapart Fiberpen vulling vervangen

Om de vulling te vervangen moet je als eerste de voorkant van de borstel losdraaien. Je ziet nu de oude borstel zitten, haal deze uit de pen. Stop nu een nieuwe Fixapart Fiberpen vulling erin en draai de voorkant weer vast, alles is nu weer klaar voor gebruik. De borstels kun je alleen gebruiken op droge oppervlaktes. Standaard zitten fiberpennen niet in een soldeerset, je zult deze dus meestal los moeten bestellen. Gelukkig heb je al een pen voor minder dan een tientje. Hiermee pen kun je soldeerresten veilig weghalen, zonder dat je deze eerst hoeft te verhitten met een soldeerbout. Dit laatste zorgt vaak voor beschadigingen aan de printplaat, zeker wanneer je hele kleine puntjes soldeersel probeert te verhitten.

Specificaties
Meer over Fixapart - Fiberpenvulling (Productcode: 4816608225.6703)
 Fiberpenvulling
 Merk
Fixapart
 Inhoud set
Fiberpenvulling